Hayata dair, kısa ve öz…

Eda Yeşilbaş

Hayat; cevabını bildiğimizi sandığımız inişli çıkışlı ve bize neler getireceğini, bizden neler götüreceğini bilemediğimiz kimine göre kısa kimine göre de uzun bir yol.

Doğduk,  büyüdük ve hala o uzun yolda yürüyoruz, yolun nerede biteceğini de hiçbirimiz bilmiyoruz.

Neden bu süreçte hep hayattan bir şeyler bekliyoruz ve bizim istediğimiz olmayınca mutsuz oluyoruz, biz hayatımızı gerçekten yaşanır kılmak için, mutlu olmak için neler yapıyoruz?

Aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor ve de uzun değil bu hayat…

Geriye dönüp baktığımızda ne kadar da çabuk geçtiğini ne kadar gereksiz şeylerle kendimizi yıprattığımızı ve kendimizi hayatın güzel taraflarını göstermeyip nasıl da cezalandırdığımızı görebiliriz.

Hayat felsefemiz önce gülümsemek, her şeye, herkese, sonra yanımızda olan sevdiklerimize şükretmek olmalı. Etrafımızdaki iyi yaşamları görüp kendimize neden sorusunu sorup mutsuz edeceğimize daha kötü şartlarda maddi, manevi yaşam mücadelesi veren insanları gözlemleyip mutlu olmak olmalı.

Neler sizi mutlu edebilir?

Ya da ne yaparsanız mutlu olabilirsiniz?

Ben mesela;  gülümseyen bir yüz gördüğümde mutlu olurum, güneşin tepemde parıldaması beni mutlu eder, sağlıklı olduğumu düşünür mutlu olurum, sevdiğim insanlar tarafından sevilmek, verdiğim değerin karşılığını görmek beni mutlu eder.

Bir işimin olmuş olması, çocuklarım için bir şeyler yapabiliyor olmam,  balkonumdaki çiçek, evimdeki kedim, sokağımdaki komşum vs…

Mutsuzluk mu? O her şeyin arkasında saklı siz mutlu mu olmak istiyorsunuz mutsuz mu? O ona göre çıkar saklandığı yerden…

Siz mutlu olmayı seçin mutlu olun ki mutlu edin…

Güçlü olun ve kendinize güvenin aşılmayacak zorluk, yenilmeyecek güçlük ve çözülmeyecek hiçbir şey yoktur bu hayatta, siz yeter ki savaşçı ruhunuzu besleyin, pes etmeyin.

Ve sandığınız kadar uzun olmayan bu hayatın size sunduğu tüm güzelliklerini yakalayın ve daha çok mutlu olmaya çalışın…

Bu hayatı “ Gözyaşlarınızla ödüllendireceğinize, gülüşlerinizle cezalandırın”.

Unutmayın ki bu hayat sizin, önce kendinize inanın, önünüze çıkan her zorluğu yenebilecek güce sahip olduğunuza inanın.

Ve yaşamın size sunduğu her şeye gülümseyin, onun  mutlaka size verecek bir ödülü vardır, mutluluğun anahtarı avuçlarınızda onu sakın kaybetmeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir