30 yaşından sonra gelen olgunluk

Suzi Gülerşen

Uzak geçmişteki anıları çok hatırlamam, ama hatırladığım kadarıyla mutlu bir çocukluğum olmuştu. Ailemden çok sevmeyi, güvenmeyi öğrendiğimi hatırlıyorum, peki ya kendimi önemsemeyi neden atlamıştım?

2017 senesine kadar hayat anlık mutluluklar ile bir şekilde devam ediyordu. 2017’de anneannemi kaybettiğimde anladım; ölümün ne demek olduğunu ve bunun dışında hiçbir şey için üzülmeye değmediğini. Çok üzücüydü ama çok şey öğrendim bu kayıpla. Anlamsız şeyler için üzülmek, 1 sene sonra hatırlamayacağımız günlük dertleri dünyanın en büyük derdi haline getirmek, insanlara hak ettiğinden fazla değer vermek, kendini unutmak ve başkalarını mutlu etmek için uğraşmak… Evet, o zamana kadar bunların hepsini yapmıştım ama sonunda ne kazandım, koca bir HİÇ.

Farklı bir insan olma yolunda çalışmalar yaparken, öğrendiğim ve hayat felsefesi edineceğim cümleler benimsedim:

1- Yanlış geliyorsa, yapma
2- Tam olarak ne söylemek istiyorsan onu söyle
3- İnsanları memnun etmek için uğraşma
4- İçgüdülerine güven
5- Kendinle ilgili kötü konuşma
6- Hayallerinden vazgeçme
7- Hayır demekten korkma
8- Evet demekten korkma
9- Kendini sev
10- Kontrol edemediğin şeyleri bırak
11- Negatif düşüncelerden uzak dur
12- Sev
13- Kimseye bağımlı olma

Çok sevdiğim birisi bana şöyle demişti, “insanlar değişmez, ancak sen değişirsen karşındakiyle aranızdaki ilişkiyi değiştirebilirsin”. Aynen de böyle oldu. Gerçekten 30 yaşından sonra, maalesef vücudun yaşlanmaya başladığının sinyalleri ile birlikte  bir olgunluk hissi de geliyor insana. Kaç yaşında olduğunuz, ne iş yaptığınız, cinsiyetiniz hiç fark etmez, hayatınızın yönetiminde sadece siz varsınız. Benden söylemesi, sizin değişiminizden sonra insanların gösterdikleri tepkilere inanamayacaksınız!

Şimdi dinleyin bakalım bu şarkının bana ifade ettiği şeyleri siz de hissedebilecek misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir